Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Держекоінспекції відповіли Садовому

У Держекоінспекції у Львівській області відповіли міському голові Львова Андрію Садовому стосовно його закидів про бездіяльність Держекоінспекції в частині здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства ЛКП «Збиранка», - про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Зокрема, у листі йдеться про те, що впродовж 5 років (2011-2016 р.) Державна екологічна інспекція у Львівській області  проводила планові перевірки, однак під час перевірок було встановлено порушення правил зберігання, складування, розміщення відходів, зокрема - бездозвільне та безлімітне захоронення відходів.

Лише у 2011 році нараховано збитки на суму 29 749,82 грн за фактом забруднення поверхневих вод інфільтратними водами із полігону ТПВ, а також 4 576,31 грн - за забруднення земельних ресурсів.

У 2012 році нараховано збитки та пред’явлено претензії на суму близько 3,4 млн грн.

У 2013 році сума збитків становила 50 553,49 грн, а також за фактом забруднення підземних вод нараховано збитки на суму 26 704,16 грн.

У 2014 році Держекоінспекція неодноразово подавала позови до суду про зупинення виконання робіт ЛКП «Збиранка» в частині розміщення відходів на Львівському міському полігоні ТПВ до отримання дозволу на розміщення відходів та ліміту на розміщення відходів. Однак у суді Держекоінспекції було відмовлено.

За фактом аварії, що сталася 30.05.2016  на полігоні ТПВ у  с. Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області, Держекоінспекцією 30.05.2016 було здійснено виїзд з метою проведення  позапланової перевірки ЛКП «Збиранка». Однак посадовими особами ЛКП «Збиранка» не допущено спеціалістів Держекоінспекції до перевірки про що складено відповідний акт.

Відтак, позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ЛКП «Збиранка» проведено у період з 14 по 30 червня 2016 року.

Більш детально із листом можна ознайомитись на сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ