Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпропетровську відзначили другу річницю першого в Україні добровольчого формування – полку «Дніпро-1»

На дніпропетровській базі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» відбулись урочистості з нагоди другої річниці його заснування.

Підрозділ, який був сформований як добровольчий батальйон у структурі ГУ МВС України у Дніпропетровській області з ініціативи Штабу національного захисту області у квітні 2014 року, став першим в Україні добровольчим формуванням.

Як зазначалось на урочистостях, бійці «Дніпра-1» стояли на захисті Маріуполя та Новоазовська, визволяли Піски, воювали в Авдіївці й наразі продовжують нести службу на сході України.

Під час святкування дворіччя бійців полку нагородили відзнаками Дніпропетровської обласної ради та облдержадміністрації, а також міського голови. У свою чергу, пам’ятні нагороди від керівництва полку отримали волонтери, які допомагають підрозділові.

Привітати бійців із днем народження полку прийшли їхні рідні, близькі, волонтери, представники влади та духовенства. Святкування продовжила неофіційна програма – концерт із участю дніпропетровських музикантів, дружній футбольний матч, вогняне шоу тощо.

Бійці полку «Дніпро-1» пройшли найгарячіші точки Донбасу, зокрема, Іловайський котел. Влітку 2015 року полк «Дніпро-1» був виведений із позицій на передовій. Тепер, за словами командування, перед спецпризначенцями стоять нові завдання – зачистки, протидія диверсіям, контроль за правопорядком у зоні воєнної операції на сході України тощо.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ