Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Формули-1 новий власник

Американський медіа-гігант Liberty Media підтвердив перший крок у купівлі Формули 1, яка загалом буде коштувати 8 мільярдів доларів.

Liberty Media стане власником 18.7% акцій Формули 1 у короткий термін. Цей крок коштував 1.1 млрд. дол. готівкою, а Чейз Кері - виконавчий віце-президент 21 Century Fox - призначений новим керівником Ф1.

"Я схвильований від отримання посади керівника Формули 1 та можливості працювати поруч з Берні Екклстоуном, CVC та команди Liberty Media, - каже Кері. - Я повністю усвідомлюю, що Формула 1 - це унікальний світовий розважальний продукт, який приваблює сотні мільйонів шанувальників зі всього світу кожного сезону. Для мене це великий шанс допомогти Формулі 1 розвиватися та процвітати далі заради спорту, вболівальників, команд та інвесторів".

Він стане наступником Петера Бребека-Летмате, який залишиться у Формулі 1, але в якості невиконавчого директора.

Берні Екклстоун, власник комерційних прав Ф1, залишиться на посаді головного виконавчого директора, як про це повідомлялося раніше. Він сказав: "Я радий вітати Liberty Media та Чейза Кері у Формулі 1. З нетерпінням очікую на спільну роботу".

Liberty інвестує загалом 4.4 млрд. дол., а також виплатить борг Ф1 у розмірі 4.1 млрд. дол. Угода, завершення якої очікується у першому кварталі 2017 року, загалом обійдеться компанії десь 8 млрд. дол.

CVC Capital Partners, чинний власних Ф1, збереже за собою 65% акцій оновленого бренду "Formula 1 Group", але при цьому у нього не матиме вирішального голосу.

Власником Liberty Global є Джон Мелоун, який володіє різноманітним бізнесом: починаючи з супутникового радіо Sirius XM та закінчуючи бейсбольною командою з Атланти.

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ