Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Грушківському психоневрологічному інтернаті проведуть капремонт до кінця року

Від 24 лютого колектив Грушківського психоневрологічного інтернату додатково розгорнув 60 ліжкомісць для пацієнтів. Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Спочатку Грушківський психоневрологічний інтернат (Золочівський район) прийняв 60 чоловіків з Бахмутського психоневрологічного інтернату, яких потім скерували на перебування у Латвію. Зараз тут проживають 169 пацієнтів, 59 з них - пацієнтки Слов’янського психоневрологічного інтернату, для яких облаштували ліжкомісця в актових залах, реабілітаційному центрі та інших приміщеннях.

Приміщення інтернату потребують капітального ремонту, щоб створити повноцінні житлові умови для нових пацієнтів. Для його проведення в обласному бюджеті до кінця року заклали 3,7 млн грн.

Заклад призначений для перебування жінок і чоловіків з психічними розладами. Як розповіла директорка Наталія Олександренко, власними зусиллями та з допомогою благодійників в інтернаті відкрили перукарню для пацієнтів – тут вони можуть підстригтися та зробити манікюр. Також у закладі доглядають кіз і свиней, мають власну сироварню. 

Жінки зі Слов’янська розповіли, що в інтернаті їм подобається – вони малюють, плетуть вироби з бісеру, долучаються до роботи на кухні та догляду за тваринами.

«Приємно бачити, коли мешканці інтернату задоволені, на їхніх обличчях усмішки, вони радісно розповідають про своє дозвілля, показують вироби і картини, які самі створили. У закладі є медична частина, тож лежачі пацієнти, яких трохи більше двадцяти, отримують належний догляд. Дякую керівництву та колективу закладу за турботу про своїх підопічних та справжню відданість своїй роботі», - зазначив Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ