Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гриневич новий заступник

31 травня Уряд призначив Юрія Рашкевича заступником Міністра освіти і науки України. У МОН він опікуватиметься питаннями вищої освіти та євроінтеграції, передає прес-служба МОН.
МОН

Юрій Рашкевич має багаторічний досвід науково-педагогічної роботи та налагодження міжнародних зв’язків у сфері вищої освіти, зокрема, інтеграції українських ВНЗ у європейський простір.

Так, протягом 1994-2017 років Юрій Рашкевич координував виконання низки міжнародних освітянських проектів за програмами Tempus, Еразмус+ та CIDA. Після приєднання України до Болонського процесу керував двома міжнародними проектами за програмою Tempus, присвяченими впровадженню Європейської кредитно-трансферної системи та модернізації управління університетом.

Проходив стажування у Вейнському університеті (Детройт, США), Університеті Торонто та Університеті МакМастер (Канада), Університеті Твенте (Голландія), Віденському ТУ (Австрія), Королівському технологічному інституті Стокгольму (Швеція), Університеті Дербі (Англія), Політехніці Варшавській (Польща), Університеті Флоренції (Італія).

Вільно володіє англійською та польською мовами.

Сторінка Юрія Рашкевича у Вікіпедії та на Facebook.

Біографічна довідка:

Юрій Рашкевич народився 24 вересня 1955 року в місті Івано-Франківську.

У 1972 році вступив на факультет автоматики Львівського політехнічного інституту, де навчався за спеціальністю «Автоматизовані системи управління».

1977-го закінчив виш та залишився у ньому працювати. Обіймав посади асистента, доцента та завідувача кафедри автоматизованих систем управління.

2011 року за ініціативи Юрія Рашкевича у навчальному закладі було створено кафедру інформаційних технологій видавничої справи, яку він очолював до 2015 року і на якій продовжує працювати професором.

З квітня 1991 р. до березня 2017-го був проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки.

Захистив кандидатську дисертацію в Інституті кібернетики АН УРСР (1986 р.) та докторську – в Науково-дослідному інституті інформаційної інфраструктури НАН України (1997 р.). Вчені звання доцента та професора отримав відповідно в 1990 та 2001 роках.

З 1999-го є головою спеціалізованої вченої ради із захисту докторських дисертацій за спеціальностями «Інформаційні технології» та «Системи та засоби штучного інтелекту».

З 2009 року і донині є членом Національної команди експертів із реформування вищої освіти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ