Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Інни Совсун нова робота

Інна Совсун, екс-Перший заступник Міністра освіти і науки України, 1 вересня призначена віце-президентом Київської школи економіки, повідомила прес-служба Київської школи економіки.

На цій посаді вона відповідатиме за активну роль КШЕ у просуванні реформ у вищій освіті з метою зміцнення репутації української науки і освіти на міжнародній арені. 

Окремим напрямком роботи пані Совсун буде запуск нової магістерської програми з підготовки спеціалістів у сфері державного управління.

«Управлінський досвід Інни Совсун у сфері освітньої політики буде сприяти ефективному формуванню програми підготовки фахівців для роботи у державних органах. Вона з одного боку — має розуміння внутрішніх процесів роботи державного апарату, з іншого — важливий досвід в освітній галузі» – Тимофій Милованов, в.о. президента Київської школи економіки.

Інна Совсун обіймала посаду Першого заступника Міністра освіти і науки України більше двох років, відповідаючи у першу чергу за реформування вищої освіти. За її активної підтримки відбувалася імплементація ЗУ «Про вищу освіту» в аспектах розширення автономії вищих навчальних закладів, у тому числі фінансової, забезпечення дотримання академічної доброчесності, запровадження нової моделі фінансування ВНЗ та ін. 

Інна має досвід управління некомерційним аналітичним центром, а також є викладачем політологічних дисциплін в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

«Я залишаюсь відданою  європейському вектору змін в українській освіті. Працюючи в Київській школі економіки, я планую розширення  діалогу з колом прогресивних партнерів, що прагнуть якісних перетворень у вищій освіті – з керівництвом університетів та просто активними викладачами, бізнесом, який потребує випускників з якісним дипломом, МОНом, політиками та міжнародними організаціями. Іншими словами, я залишаюсь в освіті. І сподіваюсь, що у складі команди КШЕ зможу перетворювати вітчизняну освіту зсередини», - зазначила Інна Совсун

У 2005 р. Інна Совсун закінчила бакалаврську програму Києво-Могилянської академії за спеціальністю «політологія». Цього ж року продовжила навчання за спеціальністю на магістратурі у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. У 2006–2007 роках навчалася в Лундському університеті (Королівство Швеція), де отримала звання магістра з Європейської політики. Наразі готує до захисту дисертаційне дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ