Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кремлі погрожують вжити "додаткових заходів" у разі появи в Україні військ США

У Кремлі відреагували на заяви Пентагону про те, що США не покине Україну в разі військового вторгнення Росії на територію нашої держави.
фото з відкритих джерел

Про це інформує Інтерфакс.

Зокрема у речника президента РФ Путіна Дмитра Пєскова під час пресконференції у п'ятницю, 2 квітня, запитали, чи припускають у Кремлі появу військ США на території України або посилення військ НАТО, і як у такому разі вчинить Росія. 

«Безумовно, такий розвиток сценарію призвів би до подальшого зростання напруженості поблизу російських кордонів. І, звичайно, це вимагає додаткових заходів від російської сторони щодо забезпечення її безпеки»

Додатково

  • Нагадаємо, що у четвер, 1 квітня, з ініціативи американської сторони відбулася телефонна розмова міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Останній запевнив, що у разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці й не допустять реалізації агресивних прагнень Російської Федерації щодо України.
  • Того ж дня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю програмі "Велика гра" на "Первом канале" російського телебачення. заявив, що, у разі загострення конфлікту на Донбасі, Україна "буде зруйнована".
  • Також депутат Державної думи РФ, керівник інтеграційного комітету “Росія-Донбас” Андрій Козенко заявив, що в разі посилення військових дій Росія буде мати "повне право на захист своїх громадян" на Донбасі.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, Від початку воєнного конфлікту на Донбасі у 2014 році і до сьогодні США передали Україні близько 2 мільярдів доларів для збереження безпеки в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ