Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві презентували фільм про політв’язнів Кремля

У київському кінотеатрі «Жовтень» 13 червня відбувся благодійний показ фільму Громадського «Етапом через пів-Землі» про українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка, - Громадське.

Показ фільму був безкоштовний, але кожен міг пожертвувати кошти для благодійного фонду «Родичі політв’язнів Кремля».

У заході взяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш та заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

За словами співавторки фільму, шеф-редакторки Громадського Ангеліни Карякіної, зал кінотеатру був майже повністю заповнений.

«Приємно, що прийшли родичі політв’язнів, колишні політв’язні, прийшли представники посольств. Ну власне всі люди, які були на цьому показі, це були люди, які безпосередньо до цієї проблеми причетні», — зазначила вона.

Також Карякіна розповіла, що до Громадського звертаються «зі всього світу», пропонуючи показати цей фільм. «Давайте покажемо в Америці, Канаді, в Іспанії, Португалії, там ще десь. Прикро, що приводом до цього стало голодування Олега Сенцова», — додала вона.

Директор фонду «Родичі політв’язнів Кремля», керівник відділу МінТОТ з питань осіб, позбавлених особистої свободи, та батько політв’язня Павла Гриба Ігор Гриб зазначив, що зібрані кошти надійдуть на рахунок фонду і їх витратять на його розвиток.

Український конгресовий комітет Америки ініціював проведення одноденного голодного протесту на знак солідарності із політв’язнем Кремля Олегом Сенцовим.

Учасників акції закликають писати про це у соцмережах із хештегами #LetMyPeopleGo, #FreeSentsov, #SaveOlegSentsov.

Станом на 13 червня український режисер-політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує вже 31-ий день.

Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.  28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який відбудеться в Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ