Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

У Києві проходить міжнародна конференція «Актуальні проблеми спортивної медицини»

28-29 листопада у Києві, у Національному університеті фізичного виховання та спорту, проходить міжнародна конференція «Актуальні проблеми спортивної медицини». Про це повідомили у прес-службі Міністерства молоді та спорту України.

Конференція присвячена актуальним проблемам спортивної медицини та реабілітації в спорті.

Мета - обмін науковим досвідом між провідними іноземними і вітчизняними науковцями, а також для професійне вдосконалення спортивних лікарів, тренерів та спортсменів.

Учасників конференції привітав перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул:

"Для Міністерства, НОК України надзвичайно важливим є питання розбудови спортивної медицини. Це окремий напрямок, якому має приділятися окрема увага влади. Перед нами стоять серйозні виклики: змінилось законодавство, система фінансування тощо. Спортивна медицина, яка має досить серйозні традиції, має, водночас, отримати нове дихання.. В сфері спорту віщих досягнень триває боротьба із допінгом, яка повертає його до розробки нових методик підготовки, пошуку ефективних способів відновлення спортсменів після навантажень, тут своє потужне слово має сказати спортивна медицина. Ми очікуємо від спеціалістів спортивної медицини нових конструкцій, які дозволять зберегти існуючі традиції спорту і рухатися вперед".

У конференції беруть участь спеціалісти із Великої Британії, Швейцарії, Литви, Естонії, Іорданії, Білорусі.

Організаторами конференції є Міністерство освіти та науки, Міністерство молоді та спорту, НОК України, Національна академія педагогічних наук та Національний університет фізичного виховання та спорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ