Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ЛОКЛ понад 130 немовлят забезпечили донорським молоком

Банк грудного молока, який був створений в серпні 2022 року в Львівській обласній клінічній лікарні налагодив співпрацю з 41 доноркою.

За цей період було зібрано близько 470 л молока та використано близько 380 л. Отримали донорське грудне молоко 132 малюки відділення інтенсивного і постінтенсивного лікування новонароджених.

«Грудне молоко є важливим джерелом енергії та поживних речовин для дітей віком 6–23 місяці. Діти, яких у дитинстві годували грудьми, менш схильні до надмірної ваги або ожиріння. Оскільки зараз проходить місяць обізнаності про онкопатології, також зауважу, що більша тривалість грудного вигодовування сприяє здоров’ю та благополуччю матерів. Така практика знижує ризик розвитку раку яйників і молочної залози», - зазначила Наталія Літвінська, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА.

За словами директорки Банку грудного молока Львівської обласної клінічної лікарні Оксани Масняк, тут жінка, яка годує власну дитину, може поділитись своїм молоком з дітьми, які його потребують. Доноркою може стати кожна мама, у якої відбувається лактація. Лише необхідно пройти комплексне обстеження, щоб пересвідчитися у здоровому стані організму. Зокрема, пройти обстеження на інфекції, рентгенографію або флюорографію і посів молока. 

Нагадаємо, що банк грудного молока неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні запровадив нову послугу – транспортування донорського молока, що допомогло зробити процес донорства доступнішим. На даний час Банк має налагоджену базу донорів та бере участь у проекті, організованому колегами з Польщі " Банки молока в Україні - спільнота та підтримка ".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ