Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Луцьку змінили місце, де встановлять пам’ятник Бандері

Луцька міськрада вирішила змінити місце для розташування пам’ятника лідеру ОУН Степану Бандері. Відповідне рішення депутати ухвалили під час сесії 30 липня, - повідомив власкор Гал-інфо.

За словами директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніаміна Туза, депутатам запропонували змінити місце встановлення пам’ятника Степану Бандері із площі перед РАЦСом на скверик у центральній частині міста – на пішохідній вулиці Лесі Українки.

Зокрема треба буде оголосити конкурс на встановлення пам’ятника, а також провести благоустрій прилеглої території.

Проти такої зміни не протестували і головні лобісти площі перед РАЦСом – фракція «Свободи». Голова фракції Микола Федік заявив, що сьогодні міський голова Ігор Поліщук, його політична сила та Волинське братство вояків ОУН-УПА імені Клима Савура підписали меморандум щодо практичних заходів щодо встановлення пам’ятної фігури Провіднику ОУН.

«Це рішення (про встановлення пам’ятника біля РАЦСу, - Гал-інфо) було прийняте ще у 2008 році, але встілити так і не вдалося», - зауважив Федік.

Підтримав ідею перенесення монументу і представник братства ветеранів УПА Богдан Вівчарик.

Зрештою, міськрада проголосувала за перенесення місця встановлення пам’ятника Бандері.

Нагадаємо, як напередодні писало Гал-інфо, у Львові lепутати з комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради рекомендують не завішувати навчальні заклади меморіальними знаками, а встановити QR-код з інформацією про видатних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ