Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "Львівавтодорі" розповіли про етапи запровадження е-квитка у Львові

ЛКП "Львівавтодор" розповіло про те, як відбуватиметься поетапне впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у Львові.

Відповідний допис ЛКП оприлюднило на своїй сторінці у фейсбуці.

1-ший етап – 11 січня – 31 березня. Під час першого етапу маємо на меті допомогти пільговим категоріям населення адаптуватися до користування персоніфікованими картками «ЛеоКарт». 

"На цьому етапі ми запускаємо в роботу е-квиток, а також допомагаємо пільговикам адаптуватися до нього. Щоб кожен 100% пільговик зміг самостійно валідуватися і комфортно себе відчувати із введенням е-квитка, а також щоб водії звикли до персоналізованих транспортних карток «ЛеоКарт", - пояснює директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк. 

На І етапі: 

  • відпрацьовуватимуть взаємодію між замовником перевезень, оператором перевезень і безпосередньо перевізниками; 
  • відшліфовуватимуть порядок і форму оплати на наступному етапі впровадження е-квитка та проводитимуть роз’яснювальну роботу серед львів’ян з цього приводу;
  • підготовка до переходу перевізників на диспетчеризацію е-квитка; 
  • навчання водіїв та персоналу АСОПу;
  • розгортання та розширення мережі точок реалізації «ЛеоКарт»;
  • підготовка до оплати послуг перевізника за кілометр транспортної роботи;
  • налагодження механізмів збору коштів за оплату проїзду та перерахунку коштів перевізникам;
  • навчання з контролю оплати пасажирами за проїзд в транспортних засобах;
  • тестування оплати готівкою та безготівкою волонтерами;
  • контролери на цьому етапі вестимуть просвітницьку роботу і допомагатимуть пільговикам навчитися користуватися валідаторами;
  • інформування пільгових категорій населення, мешканців та гостей нашого міста щодо впровадження і роботи е-квитка тощо. 

2-гий  етап – 31 березня – травень. На другому етапі стартують всі форми оплати – і безготівкова, і готівкова. Відбудеться перехід на оплату транспортної роботи за кілометр. 

"Це етап, де працюватимуть всі види оплат за проїзд – з допомогою транспортних карток, мобільних застосунків, банківських карток тощо. Відтак на цьому етапі ми вже переходимо на оплату за транспортну роботу", - зазначив Микола Власюк.

3-тій  етап – не пізніше 31 травня. Третій етап – це коли необхідно відмовитися від готівкової оплати, відповідно мала б залишитися лише безготівкова.

"Тобто на цьому етапі пропонується відмовитися від оплати готівкою, зменшити навантаження на водіїв, перевізників щодо обліку готівки, а також оптимізувати всі ці процеси", – резюмував Микола Власюк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ