Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області не зафіксовано випадків незвичайної реакції на проби Манту — Ірина Микичак

У Львівській області не зафіксовано випадків незвичайної реакції на проби Манту — про це «Гал-info» повідомила заступник начальника Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.
За її словами, наразі припинено введення проби Манту по всій Україні, доки ведеться перевірка на Харківському заводі «Біолік», який випускає туберкулін для проби Манту.
У зв’язку з випадками незвичайної реакції на пробу Манту у дітей, проведення цієї процедури тимчасово призупинено по всій Україні з 11 квітня 2006 року. Створено комісію з фахівців Центру імунобіологічних препаратів, які працюють на ЗАТ “Біолік” (Харків), де виробляється туберкулін.  Лікарі-фахівці продовжують обстеження дітей, в яких виявлено незвичайну реакцію на цю діагностичну пробу — повідомляє прес-служба МОЗ.
Туберкулін використовується для проведення внутрішньо-шкіряної туберкулінової проби Манту з метою своєчасного виявлення хворих на туберкульоз; осіб з підвищеним ризиком захворювання та для відбору осіб, які підлягають щепленню проти туберкульозу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ