Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській області зросли показники захворюваності на ентеровірусну інфекцію

Як повідомили в прес-службі Держсанепідслужби, у Львівській області за І квартал 2016 року зросли показники захворюваності на ентеровірусну інфекцію у 1,7 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зареєстровані 53 випадки (інт.пок. 2,1) з них 39 серед дітей, проти 30 (інт.пок. 1,2) з них серед дітей 28. Найвищі показники захворюваності на ентеровірусну інфекцію у І кварталі  зареєстровані у місті Львові - 40 випадків (інт.пок. 1,5) з них  серед дітей 31 випадок, поодинокі випадки у: Пустомитівському-5, Жидачівському -2, Кам.Бузькому-1, Миколаївському-1, Мостиському-1, Перемишлянському районах -1 випадок, містах Трускавці-1 та Червонограді -1.     

Ентеровірусна інфекція характеризується різноманітністью клінічних форм. Клінічно ентеровірусна інфекція проявляється катаральними проявами: можливі серозні виділення з носа, кашлем,  підвищенням температури тіла, гіперемією слизових оболонок; та шлунково-кишковими розладами: болем у животі, проносом іноді з домішками слизу.

Джерелом інфекції при ентеровірусній інфекції можуть бути як хворі люди так і вірусоносії.

Механізм передачі фекально-оральний який реалізується через брудні руки, забруднені предмети побуту, воду, продукти харчування. Не виключений  повітряно-краплинний механізм передачі інфекції через повітря.

Щоб запобігти інфікуванню ентеровірусною інфекцією  необхідно:

- дотримуватись  правил особистої гігієни, а саме: ретельно мити руки, особливо перед прийомом їжі, після відвідування громадських місць, туалету, міняти постіль, рушники, слідкувати за чистотою одягу;

- проводити  вологе прибирання та провітрювання приміщень;

- мити  кухонний посуд гарячою водою;

- купатись виключно у відведених для цього місцях, при купанні уникати можливості потрапляння води у рот;

- вживати лише свіжі продукти харчування, ретельно вимиті  та оброблені гарячою водою фрукти, ягоди, зелень, овочі;

- для пиття вживати  кип’ячену або бутильовану воду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ