Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській Опері покажуть легендарний балет «Кармен-сюїта»

Головна подія весни за участю зірок світового балету Катерина Кухар і Олександра Стоянова! А також Артура Гаспара (соліст гурту «Kazaky») «Кармен-сюїта» / «Шехерезада».
«Кармен-сюїта» / «Шехерезада»

10 березня у Львівській Опері  найкрасивіша пара світового балету Катериною Кухар і Олександр Стоянов, а також Артур Гаспар в легендарному одноактному балеті «Кармен-сюїта». 

У другій частині – одноактний балет з нотками східних прянощів «Шехеразада», який виконають Катерина Кухар і Олександр Стоянов.

«Кармен-сюїта» 

Ролі Кармен і Хосе виконають світові зірки балету, лауреати міжнародних конкурсів Катерина Кухар і Олександр Стоянов. В Україні завдяки їх імені у балетного мистецтва стало більше прихильників, а за кордоном їх запрошують танцювати на кращі балетні сцени світу: Париж (Palais des congres), Токіо (Bunka Kaikan), Шанхай (Shanghai Grand Theatre), Женеву (Theatre du Leman), Рим (Teatro dell'opera di Roma), Мадрид (Theatro Real), Маскат (The Royal Opera House Muscat), Берлін (Staatsballet Berlin) і багато інших. 

Артур Гаспар – неординарний артист балету, з особливим стилем, закінчив Академію балету імені А. Я. Ваганової. Успішно поєднує роботу в групі «Kazaky» і в балетних постановках. Співпрацював зі співачкою Madonna, а також танцює в проекті «The Great Gatsby».

Про виставу «Кармен-Сюїта»:

«Кармен-Сюїта» - шедевр світового балету. Історія про трагічну долю циганки Кармен (виконує Катерина Кухар) і сліпо закоханого в неї солдата Хозе (виконує Олександр Стоянов), якого вона кидає заради молодого Тореро (виконує Артур Гаспар). 

Біля витоків задуму балету з опери «Кармен» стояла балерина Майя Плісецька. Для неї кубинський балетмейстер Альберто Алонсо написав лібрето і хореографію «Кармен-сюїти» за новелою Проспера Меріме, а чоловік і композитор Родіон Щедрін написав транскрипцію до балету.

Зміст новели Проспера Меріме, що розкривається в опері в чотирьох актах, в балеті ущільнений в один. 

Лібрето: за новелою Проспера Меріме «Кармен»: Альберто Алонсо

Хореографія: Альберто Алонсо

Музика: Жоржа Бізе та Родіона Щедріна

Балет на 1 дію

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ