Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці дали спростування щодо виявленої ртуті

Як повідомили у прес-службі Львівської політехніки,28 січня витоку небезпечної речовини в університеті не було. Ртуть вилучено з апаратури, яка демонтується.

Вчора, 28 січня 2020 року, окремі інформаційні агентства Львова поширили інформацію про те, що в електрощитовій, на першому поверсі будівлі корпусу № 10 Львівської політехніки (вул. Устияновича, 5) виявили 60 г ртуті. Деталі цього випадку пояснив професор, викладач Інституту енергетики та систем керування Орест Лозинський.

В електрощитовій "Львівської політехніки" виявили ртуть

З ініціативи керівництва Львівської політехніки в машинному залі навчального корпусу № 10 на І й ІІ поверсі буде створений Музей техніки. Зараз там відбувається демонтаж непотрібної апаратури. Залишаємо лише ті установки, які мають технічну чи раритетну цінність. У цьому приміщенні є щитова, де є два невеликі перетворювачі з ігнітронами (одноанодний іонний прилад із ртутним катодом і керованим дуговим розрядом). Демонтуючи цей щит, працівники вийняли два елементи, де в герметично запаяних колбах міститься ртуть. Для того, щоб її утилізувати за всіма правилами, викликали працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій ― вони й забрали ці ємкості. Тобто жодної небезпеки не існувало й не існує, ― пояснив Орест Юліанович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ