Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У львівськом садочку знайшли гранату: евакуювали 32 дитини. Подробиці

Учора, 17 серпня о 09:35 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що у Львові по вул. Новознесенська, 42 під час ремонту на горищі дитсадка знайшли вибухонебезпечний предмет, повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області.

Фахівці ДСНС негайно виїхали на місце події. Спільно із керівництвом навчального закладу рятувальники провели евакуацію із приміщення дитячого садка 32 дітей та 8 працівників. Надзвичайники спільно із правоохоронцями обмежили доступ до навчального закладу та обгородили місце знаходження боєприпасу.

Піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України по прибуттю на місце події кваліфікували боєприпас як  ручну гранату Z-23 часів ІІ Світової війни. Небезпечну знахідку в терміновому порядку вилучили та знищили у спеціально відведеному місці.

Окрім цього, у сел. Брюховичі по вул. Незалежності України, під час проведення господарських робіт на присадибній ділянці, виявили 6 предметів, ззовні схожих на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

Також в с. Грушів Яворівського району, в полі знайшли 17 предметів, ззовні схожих на 152 мм артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення і знищення боєприпасів.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ