Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському електротранспорті з'явиться новий спосіб оплати квитків

Сьогодні, 28 січня у Малій сессійній залі ЛМР відбувся брифінг на тему "SMS-оплата проїзду в електротранспорті Львова".

Речниками заходу виступили Вячеслав Кокошко, директор ЛКП "Львівелектротранс", Костянтин Воробйов, заступник генерального директора Vodafone Україна та Іван Бондар, речник ЛКП "Львівелектротранс".

Основною темою обговорень стало запровадження нових видів абонементських квитків та введення нового способу оплати з мобільного телефону, яким наразі зможуть скористатись абоненти оператора Vodafone  Україна.

Нагадуємо, що раніше виконком ЛМР дозволив Львівському комунальному підприємству “Львівелектротранс“ у порядку експерименту на період з 1 січня по 31 грудня 2019 року здійснювати безготівкові розрахунки за надання послуг з перевезення пасажирів за допомогою технології Блютуз, а також впровадження оплати проїзду за допомогою СМС повідомлень мобільних платежів операторів стільникового зв’язку.

Відтак, з 1 лютого за рішенням Виконкому ЛМР у міських трамваях будуть запроваджені нові види абонентських квитків. Серед нововведень - квитки на півтори години, на день, та на 90 днів. Півторигодинний та денний абонементи передбачатимуть можливість пересадок. Завдяки можливості пересадки для мешканців стануть доступними нові напрямки транспортного сполучення без додаткових затрат. 

Як заявляє директор ЛКП "Львівелектротранс" Вячеслав Кокошко: "Це революційне рішення, що суттєво змінить систему транспортної взаємодії у місті та стане ще однією підготовчою сходинкою на шляху запровадження загальноміського електронного квитка".

Разом із новими видами квитків у місті запровадять також нові способи їх придбання. Один із них це SMS-оплата, що стала можливою завдяки мобільному оператору Vodafone Україна. Послуга передбачає придбання квитка шляхом надсилання повідомлення на короткий номер. 

Як зазначив Костянтин Воробйов, заступник генерального директора Vodafone Україна: "Наша компанія першою ініціювала запуск SMS-оплати в електротранспорті Львова і ми раді, що міська рада підтримала цю ініціативу. Оплата проїзду за допомогою SMS - це ще одна можливість для пасажирів відмовитись від передавання готівки до водія через весь трамвайний вагон чи тролейбус, це економія паперу, і, зрештою, полегшення роботи водія та звільнення його від обов'язків продавця квитків".

"Додатковою перевагою SMS-оплати є також те, що пасажир може запам'ятати у своєму телефоні набраний текст SMS-повідомлення - так званий код - і повторно надсилати його щоразу, користуючись електротранспортом", - підсумував К. Воробйов.

На першому етапі послуга SMS-оплати буде доступна лише абонентам мобільного оператора Vodafone Україна, але невдовзі абоненти інших провідних українських операторів мобільного зв'язку теж матимуть можливість нею користуватись.

За статистикою станом на сьогодні близько 15% пасажирів львівського електротранспорту оплачують проїзд безготівковим способом.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ