Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У львівських супермаркетах цукор продають по 2 кг «на руки»

Люди у нас вже якось звикли, що ціни на продукти невблаганно зростають. Але після того, як цукор стали продавати по 12 грн за кілограм, львів'яни подумали, що це вже межа «беззаконня». Та не так сталося, як гадалося.

«Для забезпечення більшої кількості покупців цукор продається по 2 кг в одні руки». Ось таке оголошення помітили журналісти "Комсомольської правди" в деяких супермаркетах Львова.

У супермаркеті на вулиці Луганській біля оголошення стояв дідусь і ніяк не міг зрозуміти, чому йому треба купувати цукор з обмеженнями.

- Дівчина, а що, 3 кілограми мені вже не продадуть? - здивовано питає.

- Напевно, ні.

- Тоді можна, я "на вас" ще куплю, - запропонував старий.

По дорозі до каси Михайло Дмитрович розповів, що приїхав саме в цей супермаркет з приміського села.

- Скрізь я бачив ціну гривень 12. Ось даром машину гнав аж сюди, бензин обійдеться дорожче заощаджених грошей, - додав дідусь.

Підійшовши до дівчини на касі, ми поцікавилися, а чому такі строгості. У відповідь вона ніяково посміхнулася і вибила 4 кілограма цукру на один чек. Може, незручно стало дідуся "ганяти" туди-сюди.

Кореспонденти обійшли ще кілька супермаркетів і популярних ринків. Скрізь така ж ситуація.

- Кожен підприємець вирішує, як йому вигідніше вести себе в тій чи іншій ситуації. Адже ні для кого не є проблемою стати в чергу по кілька разів і купити більше, ніж 2 кг цукру. А ось малозабезпеченим львів'янам кілька гривень економії дуже важливі - адже коштує цукор у супермаркетах дешевше за ринковий, - вважає перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П'ятак. - Але продавати "білий пісок" з обмеженням я не вважаю виходом з тієї ситуації, яка склалася на ринку. Потрібно вирішувати проблему в комплексі.

А поки влада думає, як вирішити проблему в комплексі, громадяни купують цукор за невиправдано високими цінами або ж «по 2 кг в руки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ