Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові безоплатний проїзд для школярів надають лише міські маршрути, - Забарило

Сьогодні, 13 листопада, постійна депутатська комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міської ради розглянула питання роботи електронного квитка для школярів в приміських маршрутах.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забирало повідомив, що в міській транспортній мережі є маршрути з якими укладено договори між ЛМР та перевізниками. Згідно з договорами вони зобов'язані надавати безоплатні послуги пільговим категоріям. 

“Стосовно приміських маршрутів, там де тризначні цифри, то з цими маршрутами договори має область. Наразі цими договорами не регламентується безоплатний проїзд пільговиків. Відповідно, ми не монтуємо там обладнання для електронного проїзду, тому що це не є наші маршрути”- заявив Олег Забарило.

Також він зазначив, що неодноразово звертався в Кабінет Міністрів України стосовно розширення повноважень органів місцевого самоврядування в частині роботи з приміськими перевізниками, адже чинне законодавство не завжди дозволяє врегулювати питання приміських маршрутів на території міста. 

За словами Олега Забарила ціноутворення приміського проїзду взагалі не врегульоване та змінюється на підставі цінових коливань. 

Він також зауважив, що колишній приміський маршрут “184-а”, який став 84-м міським маршрутом тепер здійснює пільгове перевезення зокрема і школярів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ