Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові бійців колишнього "Беркуту", які відмовились їхати на Схід, не звільнили

Інформація, яку повідомив раніше начальник штабу ГУ УМВСУ в Львівській області Юрій Гладун, щодо звільнення за фактом службового розслідування 32 бійці СБМ (колишнього «Беркуту»), які 28 квітня відмовились їхати на Схід України для охорони громадського порядку, не відповідає дійсності. Сьогодні, 22 травня, начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія повідомив, що службове розслідування з цього приводу триває.

Дмитро Загарія повідомив, що службове розслідування, яке він ініціював після згаданої відмови бійців тепер вже Спеціального батальйону міліції, триває і завершиться можливо наступного тижня.

«Завершиться перевірка і винні будуть покарані. Вони відсторонені від виконання службових обов’язків», - повідомив Дмитро Загарія.

Раніше Гал-інфо повідомляло, що начальник штабу ГУ УМВСУ в Львівській області Юрій Гладун заявляв, що свою відмову виконувати службовий обов’язок бійці аргументували різними сімейно-побутовими причинами і в окремих випадках навіть вимагали додаткову оплати.

Також Гал-інфо повідомляло, посилаючись на власні джерела, що 28 квітня було визначено 40 бійців тепер вже СБМ, які мали їхати у східні регіони. Відтак, 27 бійців відмовились від поїздки.

«Мова йде про спецроту колишнього «Беркуту». Зголосилося лише 13 бійців. Варто розуміти, що бійці цієї спецроти, окрім служби в органах, заробляють гроші тим, що працюють на приватних об’єктах як охоронці. У мирний час їх рідко задіювали до патрулювання, але вони були у Києві під час Майдану», - розповіло джерело.

За словами співрозмовника, бійці відмовились виконувати розпорядження командира Василя Дідуха   в присутності в.о. начальника УГБ ГУ МВС України у Львівській області, полковник Андрій Гребенюк.

Раніше у коментарі Гал-інфо начальник ГУ МВС Львівщини Дмитро Загарія  підтвердив інформацію про відмову 27 бійців їхати на схід країни для охорони громадського правопорядку.

«Як мені доповів заступник з громадської безпеки полковник Гребенюк, їхні мотиви полягали у тому, що у них немає комплектації. Однак комплектацію та спорядження їм мали забезпечити в ГУ МВС України у Харківській області. За цим фактом я наказав провести службове розслідування», - заявив Дмитро Загарія.

Результатом службового розслідування - у разі підтвердження факту саботажу - може стати звільнення із займаних посад.

Фото - pravo-znaty.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ