Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові буде створено Центр для навчання по створенню та роботі ОСББ

У Львові буде створено Центр для навчання по створенню та роботі ОСББ. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Ініціатором є ОСББ «МЖК-1», на базі якого його і буде створено.
Слід зазначити, що «МЖК-1» - це перше у Львові ОСББ. Воно було створене у 1995 році, тоді ще навіть не було закону про Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а була лише постанова Кабміну. На самостійному обслуговуванні там перебуває 467 квартир у 5 будинках.
«Сьогодні створення ОСББ є важливим питанням, однак люди не знають як це зробити, як його обслуговувати. Ми на базі власного досвіду хочемо створити компанію. Ми готові долучати до свого об’єднання і вчити мешканців, які хочуть створити власні Об’єднаня», - зазначив голова правління ОСББ «МЖК-1» Любомир Бокало.
Він також зазначив, що ОСББ має певні труднощі – не передані каналізаційні стоки, починають протікати дахи, і, найголовніше – Об’єднання не має акту передачі землі. «Ми плануємо звернутися за підтримкою до міста щодо вирішення цих проблем. Також є й інші проблеми – внутрішньоквартальні дороги є розбитими і там немає освітлення», - зазначив Бокало. Андрій Садовий пообіцяв, що міська рада владнає питання передачі землі та влаштування мереж відразу після того, як будуть підготовлені всі необхідні документи.
Мер також запевнив, що міська рада надаватиме активну допомогу всім, хто хоче створити ОСББ. Зокрема, коштом міста буде зроблено весь пакет документів та всім, хто виявить бажання, будуть надаватися консультаційні послуги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ