Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові немає кому доглядати за дитячими майданчиками

Два нових дитячих майданчики (біля Порохової вежі та в парку І. Франка), побудованих торік за кошти інвесторів, можуть невдовзі прийти в занепад, адже меценати їх не обслуговують, а в міської влади коштів на це немає. Повідомив «Гал-info» директор ЛКП «Спортресурс» Остап Блищак. За його словами, утримання одного такого майданчика коштує близько 25 тисяч гривень на рік, адже заміна поламаних деталей, виготовлених на спеціальне замовлення, коштує недешево.
Не ліпшою є ситуація й щодо звичайних дворових дитячих майданчиків, утримання яких коштує до 5 тисяч гривень на рік. «Наразі доглядати їх мають ЖЕКи, проте коштів їм на це не виділяють, тож це й робиться за залишковим принципом», – пояснив Остап Блищак. Тому є пропозиція передати частину майданчиків на утримання ЛКП «Спортресурс», ще частину – УДЮМКам, окремі ж залишити за ЖЕКами.
Загалом у Львові є понад 500 зареєстрованих дитячих майданчиків і ще близько 250, документацію на які лише готують. Цього року на їх ремонт та облаштування виділено 300 тисяч гривень, проте наразі «Спортресурс» ще не визначив, куди саме їх варто використати.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ