Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові незабаром будуватимуть за новими правилами

Незабаром у Львові будуватимуть за новими правилами. Як повідомив «Гал-info» голова постійної депутатської комісії житлового господарства Львівської міської ради Степан Павлюк, міськрада зараз працює над розробкою нових правил житлового будівництва у Львові і орієнтовно у вересні-жовтні планує винести на розгляд сесії відповідну ухвалу.
 На сьогодні фірми, які здійснюють будівництво у Львові, відраховують у міський бюджет 5% від кошторисної вартості будівництва і щоб уникнути великих зборів, як зазначив Степан Павлюк, значно занижують офіційну вартість збудованого. Натомість міськрада хоче змінити систему збору, щоб замість грошей будівельні фірми віддавали місту 12-15% житла середньої комфортабельності від загальної кількості збудованого. За рахунок цієї житлової площі, як повідомив депутат, місто планує вирішувати проблему відселення львів’ян з аварійних будинків, а також надавати квартири черговикам.
 За словами Павлюка, на сьогодні у Львові є більше ста аварійних будинків, які потребують негайного капремонту, а також дуже багато аварійних квартир. Що ж стосується черги на отримання житла, то зараз на ній стоїть приблизно 40 тисяч львів’ян. Як зазначив депутат, щоб принаймні за 10 років розгрузити цю чергу, у Львові треба будувати щорічно 25 будинків на 120-160 квартир соціального житла.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ