Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили проблему дотримання прав людей з інвалідністю

Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
Фото Офіс Омбудсмена
1/4
На Львівщині за ініціативи регіонального представництва Уповноваженого в західних областях відбулося обговорення проблематики дотримання прав людей з інвалідністю крізь призму документального фільму Ольги Калчугіної "АУ". Про це повідомили 4 грудня Гал-інфо у пресслужбі Офісу Омбудсмана України.

У Львові до Міжнародного дня людей з інвалідністю в кінотеатрі мережі Планета Кіно (Forum Lviv) відбулася національна прем’єра документального фільму Ольги Калчугіної «АУ». Фільм створено Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Героями фільму є дві українські родини, які виховують дітей з розладом аутичного спектру. Фільм про аутизм адресується не лише спільноті, чиїх родин це торкнулося, а суспільству в цілому. Це запрошення кожному глядачеві до розуміння, толерантності й розширення світогляду.

Після перегляду фільму за ініціативи регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в західних областях відбулося обговорення проблематики дотримання прав людей (дітей) з розладами аутичного спектру.

До обговорення долучилися представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в західних областях Світлана Семчишин, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Львівській області Тетяна Панасенко, запрошені представники закладів Львівщини, які надають допомогу дітям та дорослим з розладами аутичного спектру та глядачі, які прийшли на перегляд фільму.

Представник Уповноваженого Світлана Семчишин відзначила, що документальні фільми про права людини та пост-обговорення набирають все більшої популярності, адже допомагають висвітлювати проблематику певних груп людей, героями фільмів часто є прості люди, які прагнуть змін на краще. Перегляд документальних фільмів сприяє формуванню активної громадянської позиції, підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні. Це своєрідна платформа для досягнення певних цілей, актуалізації проблематики у ширшому колі, пошуку шляхів для її вирішення. Такі фільми змінюють кругозір та привертають увагу широкого загалу до тих проблем, з якими люди доволі часто покинуті на одинці.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 3 грудня відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ