Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю

Сьогодні, 3 грудня, відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю — "день для всіх людей". Про це інформує пресслужба ЦГЗ.

У цей день ВООЗ закликає піднімати обізнаність про необхідність реагувати на потреби людей з інвалідністю у всіх аспектах суспільства, у тому числі під час пандемії COVID-19, нагадати про важливість розвитку інклюзивної культури та повної реалізації прав людини для всіх людей з інвалідністю як невід’ємної частини прав людини та основних свобод.

Люди з інвалідністю опинилися серед найбільш вразливих груп населення під час пандемії COVID-19 через багато соціальних та екологічних бар’єрів, обмежень у доступі до медичних послуг, дискримінаційного ставлення та недоступності інфраструктури.
Тим не менш, пандемія COVID-19 надає унікальну можливість переглянути й удосконалити наші системи охорони здоров’я, щоби вони були більш інклюзивними та реагували на потреби та права людей, які зазнають інвалідності у всьому їх різноманітті.
Що ми можемо для цього зробити?
  • сприяти доступу до основних послуг;

  • інвестувати в програми для людей з інвалідністю;

  • прийняти або переглянути національну стратегію та план дій;

  • покращити освіту, навчання та набір персоналу;

  • забезпечити належне фінансування;

  • підвищувати обізнаність та розуміння громадськістю щодо інвалідності;

  • посилити дослідження та збір даних; і

  • залучати людей з інвалідністю до реалізації політики та програм.

Люди з інвалідністю мають право на свободу від дискримінації в забезпеченні їхніх прав. Це свобода від дискримінації за ознакою інвалідності, а також інших ознак, таких як раса, колір шкіри, мова, релігія, політичні або інші переконання, національне або соціальне походження, майнове становище тощо.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, львів'янам з інвалідністю виплатять матеріальну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ