Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові організували Святвечір для потребуючих

Сьогодні, у переддень Різдва, «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» організувала Різдвяну вечерю для людей у потребі. Святвечір традиційно відбувся у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17), - прес-служба Львівської міської ради.

В цей світлий день ніхто не має бути самотнім, голодним чи нещасливим, наголошують організатори, а тому запросили потребуючих, щоб разом відчути радість свята Різдва Христового. До Святвечора долучився міський голова Львова Андрій Садовий.

«Дуже тішуся, що ми сьогодні разом зібралися тут такими великими столами, тому що на Різдво всі мають бути разом. І якщо ми будемо разом – Львів буде разом, Україна буде разом. І це дуже важливо, щоб ми мали це відчуття один до одного в серці. Кожен з нас може комусь допомогти, і це треба робити. Тому я прошу, щоби ця любов була між нами завжди. Бажаю вам здоров’я і процвітання! Христос Рождається!», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Вечеря розпочалась із молитви та благословення Митрополита Ігоря (Возьняка). До святкової вечері долучились також працівники мерії та міський голова Винник Володимир Квурт. 

Під час вечері усі разом співали колядок та вітали один одного з Різдвяними святами.

Зазначимо, що уже продовж 16-ти років «Оселя» організовує Святвечір для бездомних людей, а також тих, які через різні життєві обставини не мають можливості відчути святковий настрій та духовну атмосферу свята Різдва Христового у родинному колі.

«Дякуємо усім добродіям, які підтримують нашу справу. Адже саме так ми можемо дати можливість людям у потребі відчути, що вони не самотні», – наголошують організатори.

Нагадаємо, сьогодні святвечори для потребуючих організовують також Український католицький університет (вул. Хуторівка, 35а), БФ «Справа Скарбека» (в приміщенні на вул. Клепарівській, 33), Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб (вул. Кирилівська, 3а). Завтра ж у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбудеться традиційний Різдвяний обід для потребуючих. Його організовує Спільнотою святого Егідія спільно з парафією Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Також у каплиці Львівської міської ради (каб. 116) усі охочі можуть взяти Вифлеємський вогонь миру. Свічка з Вифлеємським вогнем миру розміщена в каплиці постійно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ