Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові - останні приготування до 150-ліття Митрополита Шептицького

фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
фото - прес-служба ЛМР
1/5
У середу, 29 липня, у Львові урочисто відзначатимуть 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. На площі Св. Юра вже встановили пам’ятник, триває облаштування площі.

Як зазначив сьогодні, 27 липня, під час прес-конференції єпископ помічник Львівської єпархії Венедикт, ця подіє є неординарна.

«Ми як народ і церква лише зараз починаємо правильно вшановувати Митрополита Андрея. Багато людей жило тоді і вони були заможними та впливовими, але ми пам’ятаємо саме саме Митрополита Андрея і називаємо його великим», - сказав він.

За словами владики Венедикта, у середу відбудеться відкриття та освячення пам’ятника.

«В українській традиції усе робити в останній момент, а пізніше доробляти решту», - сказав він про реконструкцію площі Св. Юра.

За його словами, о 10.00 у середу, 29 липня, відбудеться божественна літургія, яку очолить глава УГКЦ. Після цього духовенство спуститься у крипту, де похований Митрополит Андрей, де помолиться за його прославлення.

Після цього віряни та духовенство підуть до пам’ятника, де очільник УГКЦ виступить з проповіддю перед вірянами. Також запланований виступ президента України Петра Порошенка.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка сказав: «Митрополит Андрей сприймається як постать духовна, яка у важку хвилину повела за собою церкву. В час полонізації він зумів об’єднати українців та повести їх вперед».

За його словами, дискусій бути не повинно, адже усі мають бути згуртовані.

На запитання Гал-інфо чи вдалося вирішити питання із активістами, які виступають проти реконструкції скверу та площі Св. Юра, владика Венедикт сказав, що з цією групою налагодили діалог.

Він також зауважив, що завжди були ті, хто нападав на Митрополита Андрея.

«Якби не було Митрополита, то не було б УГКЦ. Якби не було УГКЦ, то не було б Галичини такої, як вона є. якби не було Галичини, то не було б такої України. В Росії та Білорусі Галичини нема і там є інша ситуація. Постать Митрополита хочуть применшити, але в народу є розуміння його постаті. Ми як церква його маємо. Це наш Митрополит. Якщо люди хочуть його почитати, то ми радіємо за це», - сказав владика Венедикт.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ