Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові освітленими стануть ще 44 пішохідні переходи

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, цього року у Львові освітили 22 пішохідні переходи, а до кінця року ще 22 переходи будуть з освітленням. Роботи з освітлення переходів цьогоріч проводять у Шевченківському і Залізничному районах міста.
Фото: ЛМР

«Маємо за ціль освітити усі пішохідні переходи на території Львівської МТГ, адже це насамперед безпека пішоходів і водіїв.

На сьогодні на території львівської громади є 1013 пішохідних переходів. З них 803 нерегульовані. З 2015 до 2023 року ми облаштували освітлення на 587 переходах. Це 58% від загальної кількості. У попередні роки нам вдавалося проводити освітлення більше як на 100 пішохідних переходах в рік. Цьогоріч, у зв’язку з війною, освітили 22 переходи і ще 22 плануємо до кінця року. Але плануємо, щоб до 2026 року включно освітити усі пішохідні переходи», – розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Так, за інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, цьогоріч освітили переходи на таких локаціях: вул. Брюховицька – вул. Шевченка; вул. Варшавська, 125-127; вул. Промислова, 53; перехрестя вул. Турянського – вул. Золота; перехрестя вул. Лінкольна – вул. Миколайчука – вул. Полтв'яна; вул. Ю. Липи (з вул. Панча); вул. Волинська – вул. Промислова; вул. Миколайчука, 3; вул. Замарстинівська, 31; вул. Брюховицька, 37; вул. Промислова, 27; вул. Величковського, 12 (садочок); вул. Величковського, 10 (школа); перехрестя вул. Промислова – вул. Липинського – вул. Миколайчука; вул. Ряснянська, 50, 62а; 66; вул. Гайдамацька, 1, 10; вул. Б. Хмельницького, 48; вул. Джерельна, 65 (під мостом); просп. В. Чорновола, 103. На ці роботи було виділено 1,8 млн грн.

Також до кінця року заплановано провести освітлення на 22 пішохідних переходах у Залізничному районі. На реалізацію цих робіт виділено 2 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ