Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові перепоховають останки жертв політичних репресій на Личаківському цвинтарі

25 листопада 2006 року у Львові вшанують День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій; також в цей день відбудеться перепоховання останків жертв на Личаківському цвинтарі. Про це сьогодні, 21 листопада 2006 року, під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів. За його словами, в цей день у місті будуть вивішені українські прапори з чорною стрічкою.

«Збір учасників цього заходу відбудеться на площі Шашкевича біля пам'ятника жертвам комуністичних репресій. Там формуватимуться колони, які підуть по вулиці Дорошенка, через площі Міцкевича, Галицьку, Соборну і вийдуть на вулицю Пекарську. Там будуть винесені 150 трун з останками жертв політичних репресій, які військові понесуть до Личаківського цвинтаря, на 76 поле. На цьому місті буде відправлено панахиду, здійснено урочисте поховання. Опісля на цьому місті виступлять представники обласної та місцевої влади, а рівно о 16-й годині оголосять хвилину мовчання», — розповів Василь Косів.
Також в цей день, за словами Василя Косіва, представники молодіжних громадських організацій запалять свічки на проспекті Свободи (від Оперного театру до фігури Матері Божої), а також запалять свічки на Меморіалі на Личаківському цвинтарі.
Як зазначив директор музею-заповідника «Личаківський цвинтар» Ігор Гавришкевич, дуже важливо, щоб у цій акції взяли участь якнайбільше представників громадськості, молоді, оскільки потрібно пам’ятати свою історію і передавати її від покоління до покоління. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ