Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перевірять якість води у відкритих та закритих водоймах

Сьогодні, 18 серпня, відбулось засідання комісії з питань ТЕБ і НС. Відтак одним із питань розглянули якість води у відкритих і закритих водоймах, а також басейнах на території Львівської міської територіальної громади. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

"Йдеться про те, що у нас є багато водойм, деякі з них відкритими або закритими. Питання у тому, щоб проводились якісні їх сперевірки і, за необхідності, вчинялись відповідні дії.

Проблематика є очевидною та зрозумілою. Водойми активно використовуються та будуть використовуватись, як відкриті, так і закриті (зокрема басейни). Ми маємо мати гарантію, що людина, яка туди заходить, не піддається ніякому впливу. Наше завдання – зробити цей процес безпечним", - акцентував перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Відтак, комісія ухвалила, враховуючи несприятливі погодні умови, випадання великої кількості опадів та перепади температур, з метою недопущення виникнення гострих кишкових інфекційних хвороб, у тому числі і вірусного гепатиту А серед населення Львівської міської територіальної громади провести перевірку якості води у відкритих водоймах на території Львівської міської територіальної громади.

"Ми на постійній основі здійснюємо перевірки таких водойм. Із першого січня ми почали перевіряти також водойми у населених пунктах, що увійшли до МТГ. Станом на сьогодні ми вже здійснили перевірки багатьох водойм. В нас є лабораторія, і ми робимо та робили моніторинг на постійній основі", - додала в.о. директора КП "Адміністративно-технічне управління" Наталія Сеньків.

Також Львівський районний відділ ДУ "Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" за зверненнями виконавчих органів Львівської міської ради, керівників та власників суб’єктів господарювання, незалежно від форми власності, проводитиме лабораторні дослідження води у басейнах, відкритих водоймах, зокрема рекреаційного призначення, водопровідної води та води в криницях на території Львівської міської територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ