Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові планують створити систему управління якістю медичних послуг

Про це у коментарі Гал-інфо розповіла начальниця управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Леся Кобецька.

“МОЗ зробило зміни  щодо безперервного навчання лікарів.  Кожного року лікар має набрати мінімум 50 балів. Зараз так багато навчальних платформ, кожен лікар у своїй галузі може обрати, що його цікавить  і пройти навчання. Після того лікар проходить певне тестування, і вже точно засвоює інформацію. Це такий безперервний процес, бо лікар розуміє, що за 1 лекцію він, наприклад, отримає 1 бал, а йому ще треба 49, тож він не припинить вчитися.   Крім того, є вимоги до того, як лікар працює,  є певні протоколи і міжнародні настанови.  Зараз У Львові, наприклад, працює моніторингова група, яка перевіряє і дотримання санітарно-епідеміологічного режиму, і дотримання протоколів лікування.  Крім того, Національна служба здоров'я зацікавлена в тому, щоб лікарі дотримувалися умов, які прописані, і вони це теж контролюють.  

Можливо, це все поки що працює не на 100%, але ми плануємо створювати міську систему управління якістю медицини. Вона передбачатиме проведенням аудитів, впровадженням клінічних індикаторів. Така система фактично була, але діяла на формальному рівні.  У доповнення до цієї програми, ми хочемо змінити моделі комунікації між працівником і пацієнтом, між працівником і працівником.  Іноді лікар не знає, як розмовляти з пацієнтом, бо лікарі теж є різні, одним легко говорити, іншим - ні.  Має відбутися відповідно зміна мислення медичного працівника.  Центром медицини має бути пацієнт, він має займати найголовнішу роль”, - розповіла Леся Кобецька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ