Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові планують відкрити Генеральне консульство Турецької Республіки

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із Надзвичайним і Повноважним послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гульдере. Під час зустрічі обговорили потенційні напрями співробітництва між двома країнами. Про це повідомили 30 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Основну увагу зосередили на можливості відкрити у Львові Консульство Туреччини. У посольстві уже підбирають кандидатуру на посаду почесного консула Туреччини у Львові. 

Розглянули також питання інвестицій  іноземних інвесторів у розвиток області, щоб створити нові робочі місця для населення.

"Маємо позитивний досвід у співпраці з турецькими компаніями. Ми побачили, як можна якісно будувати дороги, з дотриманням професійних стандартів. Також важко переоцінити внесок турецьких авіаліній, які відкривають Україну світові. Ми вдячні за сприяння співпраці із турецьким агентством зі співробітництва та координації ТІКА, воно інвестує чималі суми в соціальні проєкти на Львівщині. Надіємося, ми втілимо разом проєкт з ремонту Підбузького геріатричного пансіонату", - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Нагадаємо, турецькі партнери розглядають можливість фінансування капітального ремонту їдальні та банно-прального комплексу цього закладу, закупівлі для цих приміщень сучасне обладнання.

За словами Повноважного посла Ягмура Гульдере, через пандемію коронавірусу співпраця між Туреччиною та Львівщиною у різних галузях вимушено призупинилася. Та попри це іноземна сторона надалі буде підтримувати ініціативи керівництва нашої області, щоб її активізувати. Пан посол зауважив, що найближчим часом Львів планує відвідати міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. 

На заході були присутні також директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва  облдержадміністрації Роман Шепеляк, в.о. Представника МЗС України у Львові Катерина Терек-Медвецькі, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гульдере.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ