Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові понад пів мільйона гривень відсудили в забудовника, який не платив за землю

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Майже 516 тисяч гривень відсудили юристи департаменту містобудування Львівської міської ради в недобросовісного забудовника, який користувався земельною ділянкою на вулиці Стрийській, 45, але не платив за неї. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Як повідомили в департаменті містобудування Львівської міськради, йдеться про кілька суміжних ділянок на вул. Стрийській, 45 і юридичну історію, яка тягнеться ще з 2014 року. Забудовник – на той час ТзОВ «Леви міста» – вирішив на одній з ділянок на Стрийській, 45 звести багатоповерхівку. Спершу компанія попросила в міста землю в оренду, а потім і у власність. Натомість суміжну ділянку – у червоних лініях – забудовник узяв у користування, але без права будівництва, реконструкції чи посадки багаторічних насаджень.

«У березні 2021 року відділ самоврядного контролю за використанням та охороною земель встановив, що на ділянці, де нічого не мало бути, облаштували паркінг і з’явився кіоск – відділ продажу нерухомості забудовника. Звісно, цей МАФ жодних документів від міської ради не отримував і правових підстав тут стояти не мав», – кажуть у департаменті містобудування.

На забудовника подали до суду з вимогою повернути Львівській міськраді кошти за користування земельною ділянкою з липня 2019-го до жовтня 2021 року.

«Попередні судові рішення були відмовними, дійшло аж до Верховного Суду України, який повернув справу знову в першу інстанцію. І от у серпні цьогоріч Господарський суд Львівської області став на сторону міста і ухвалив рішення: ТзОВ «Хіпкі ЮА» (в яке перейменувався забудовник) має виплатити Львівській міській раді майже 516 тис. грн за користування земельною ділянкою на перетині вулиць Наукової та Стрийської та 45 тис. грн судового збору», – розповіли посадовці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ