Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У Львові протестанти влаштували Варфоломіївську ніч силовикам: без жодного опору з боку останніх

Сьогодні, 19 лютого, вночі у Львові у відповідь на штурм Майдану у Києві протестанти влаштували Варфоломіївську ніч силовим органам. Розтрощено і частково спалено ГУ МВС, обласну прокуратуру, ГУ СБУ, Галицький та Франківський райвідділи міліції.

Кількатисячний загін молодих і радикально налаштованих активістів плавно переходив від одного об`єкта до іншого: спершу авангард, потім основні сили, а вже далі - глядачі. А дивитись було на що. Усюди палили документи, службові папери, меблі та інші легкозаймисті речі, трощили оргтехніку, били вікна, перевертали та громили автівки, підпалювали приміщення.

Жодної серйозної спроби захистити свої офіси силовики практично не робили. Хіба що начальник ГУ МВС Олександр Рудяк, який так і не полишив своє приміщення. Але загалом  Львів цієї ночі залишився без міліції і без влади.  

Озброєння в активістів було таке - кийки, палиці, металеві ножки від столів, каски, щити. Протестувальники діяли у складі невеличких групи (по 5-8 осіб), які об'єднувались у більші команди. Вони толерантно ставились до звичайних перехожих і приватної власності, однак офіси силовиків нищили нещадно. Якогось єдиного проводу помітно не було. 

При цьому Львівська ОДА, що була захоплена першою, залишилась   не сплюндрованою.

Також частина іншої групи протестантів, котрі блокують полк ВВ на Стрийській, майже без жодного зустрічного опору ввійшла в хол величезного офісу податкової, що на тій же Стрийській, тільки з іншого боку. Однак тут поки що обходиться без руйнувань і підпалів.         

     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ