Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові школярі принесли саморобних ангеликів на Меморіал Героїв Небесної Сотні

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/4
Сьогодні у Львові школярі міста проводять акцію «Ангели пам’яті»: діти приходять на Меморіал пам'ять Героїв Небесної Сотні і залишають на ньому заздалегідь зроблені ними ангелики, які символізують пам'ять про усіх загиблих за нашу державу, її гідність і свободу.

Про це повідомляють в ЛМР. 

«Сьогодні на Меморіалі пам'ять Героїв Небесної Сотні ми разом зі школярами міста проводимо акцію «Ангели пам’яті». Діти власноруч виготовили символічних ангелів і тут почепити їх на меморіал чи поставити на пагорбі поруч. В такий спосіб ми хочемо всі разом згадати ті події, які були в Україні 10 років тому, і розказати дітям, чому ця революція така важлива для нашої держави», – розповів Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Одним з учасників акції став 10-річний Богдан. Він – ровесник Революції Гідності, тому він не пам’ятає події на Майдані, але чітко знає, що це був за період в історії нашої країни. Спеціально до цього дня хлопець вивчив Молитву українського націоналіста, яка сьогодні піднімає дух українським захисникам на фронті.

«Початок Революції Гідності – це дуже важливий день для нас, майже як День Незалежності. В День Гідності та Свободи я прийшов сюди вшанувати пам'ять героїв і прочитати Молитву українського націоналіста. Ця молитва про те, щоб військовий, українець, який захищає вас, був мужнім і не боявся йти у бій», – поділився Богдан Лоїк.

Впродовж дня сюди прийдуться учні з усіх шкіл міста, щоб віддати шану всім, хто загинув під час Революції Гідності та впродовж років боротьби за українську незалежність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ