Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує осіння імунізація диких тварин від сказу

У вересні місяці на території Львівської МТГ розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м`ясоїдних тварин проти сказу.

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області інформує, що на території Львівської області буде проводитись пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Розповсюдження принад буде здійснюватись методом наземного розподілу на території польових та лісових угідь області поза територіями населених пунктів, болотами, водоймами, авто- та залізничними шляхами.

Загалом буде розповсюджено 304 850 доз вакцини (принад) із розрахунку 25 принад на 1 км² на території області площею у 12,194 тис. км² (Львівська МТГ – 56 км²).

Імунізація диких м`ясоїдних тварин здійснюватиметься вакциною «Орісвак» вітчизняного виробника (ТОВ «УКРВЕТПРОМПОСТАЧ», м. Бровари). На 21 день після поїдання принади у тварин формується імунітет проти сказу, який триває мінімум 1 рік. Вакцина безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. 

У розповсюдженні принад візьмуть участь 183 робочих групи (бригади), у складі представників Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, державних лікарень ветеринарної медицини, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, Поліція Львівської області, Західне міжрегіональне управління ЛМГ та користувачі мисливських угідь.

Заходи з пероральної вакцинації спрямовані на забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території області. Тому, у разі виявлення брикетів з вакциною, просимо не руйнувати їх, не брати в руки та не переміщати на інші місця.

Нагадуємо, що в травні 2024 року на території Львівської міської територіальної громади була проведена весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, шляхом розповсюдження приманок з вакциною вручну. 

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ