Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили асоціацію органів місцевого самоврядування "Львівська агломерація"

У середу, 29 листопада, під час Х Форуму місцевого самоврядування у Львові було підписано Меморандум про співпрацю та створення асоціації органів місцевого самоврядування «Львівська агломерація».

Підписи під документом поставили очільники десяти громад Спільно рухатись уперед відповідно до розробленої Стратегії розвитку домовились Львів, Жовква, Городок, Великий Любінь, Новий Яричів, Зимна Вода, Жовтанці, Пустомити, Бібрка і Куликів. Наразі! Тому що Меморандум відкритий. Це означає, що громади, які виявлять бажання, зможуть долучитися у будь-який момент.

Мета об’єднання одна – на рівноправних засадах в умовах війни та повоєнної відбудови реалізувати спільні проєкти, зокрема залучаючи європейські можливості.

«Ми перейшли від обговорення до конкретних кроків, від теорії до практики. На користь наших громад і їхнього добробуту.

Це рішення про об’єднання зусиль, про бажання діяти спільно і консолідовано, на рівних, про прагнення рухатись уперед і про розуміння скористатись шансом.

Вдячний всім громадам за залученість до процесу і розуміння ситуації, Раді Європи – за фахову підтримку і допомогу, а ЛОВА – за координацію. Разом ми сила!» – зазначив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Нагадаємо, 24 листопада було погоджено Стратегію розвитку потенційної Львівської агломерації до 2027 року. Цей важливий стратегічний документ і перший у межах країни схвалили на засіданні керівного комітету за участі представників громад, органів влади та представників Ради Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ