Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові треба ввести мораторій на видачу містобудівних умов та обмежень, - Різник

У Львові пропонують ввести мораторій на видачу містобудівних умов та обмежень. Ввести мораторій рекомендувала комісія архітектури, містобудування та розвитку територій ЛМР сьогодні, 25 січня, під час засідання, передає кореспондент Гал-інфо.

Рішення, щодо введення мораторію підтримали усі члени комісії, які були присутні на засіданні.

Як пояснив голова комісії Олексій Різник, з 1 січня набули чинності зміни до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", які, фактично, скасували пайовий внесок. Відтак, об’єкти соціальної інфраструктури, які будувалися за рахунок цього пайового внеску, на сьогодні не будуються.

«Пропозиція комісії стосувалася практично усіх містобудівних умов та обмежень і полягає у необхідності введення мораторію на видачу містобудівних умов та обмежень до розробки програми про забезпечення соціальної інфраструктури у Львові», - сказав Олексій Різник у коментарі журналістам.

Окрім того, на комісії депутати розглянули низку містобудівних умов та обмежень. Зокрема, щодо  забудови комплексу «Північна околиця» на Щурата, де не передбачено будівництва соціальної інфраструктури.

«Ані управлінням архітектури, ані замовником будівництва не було виконані зауваження, які висловлювали на містобудівній раді. Роботи на цьому об’єкті не відповідають жодним державно-будівельним нормам. Управління архітектури, фактично, хоче приховати будівництво чергового мікрорайону», - заявив Олексій Різник.

Він зазначив, що депутати повинні розробити єдиний уніфікований документ, який, найперше, збалансує права та інтереси забудовників і міста.

«Орієнтовна кількість містобудівних умов і обмежень, які видавала міська рада минулого року, становить 2 – 2,5 млн метрів квадратних. При будівництві такого об’єму житла необхідно було інтенсивно розбудовувати і соціальну інфраструктуру, але на сьогодні ми не маємо нічого.

Варто розуміти, що за 15 років у Львові набудували стільки житла, що найближчі п’ять-сім років, будуючи виключно об’єкти соціальної інфраструктури, ми цю проблему не вирішимо. Однак, якщо не розпочати це сьогодні, то через рік проблема буде ще більших масштабів», - сказав Олексій Різник.

Він заявив, що документ, який регулюватиме усі ці питання депутати напрацюють через два тижня, якщо управління архітектури їм допоможе.

«Якщо ж не допоможе, то ми однаково його розробимо за два тижні. Подобається це їм, чи ні, але документ буде! Думаю, що через два тижні ми його винесемо на розгляд ради і проголосуємо», - заявив Олексій Різник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ