Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові урочисто заклали капсулу на місці будівництва першого IT-парку

30 червня у Львові урочисто заклали пам’ятну капсулу на місці будівництва першого в області IТ-парку. Парк розміщуватиметься між вулицями Стрийською та Чмоли та займатиме 10 гектарів, - прес-служба Львівської ОДА.

«Успішне місто, найкраща країна, найперспективніші люди - симбіоз цих чинників дасть ту справу заради якої ми сьогодні зібралися, це успіх і переконання в тому, що Львівщина та уся Україна буде не лише передовою, а й вестиме за собою країни Європи та світу. І я впевнений, що пройде зовсім мало часу, коли нова динаміка, новий успіх та розвиток - все це звучатиме разом із Львівщиною. Успіхів нам та перемог», - наголосив у вітальному слові голова Львівської ОДА Олег Синютка. 

Відповідно до проекту комплекс зможе вмістити 10 000 працівників ІТ-індустрії та понад 4000 працівників суміжних галузей.

«Сьогодні унікальний та історичний день. Те, що відбувається сьогодні в сфері інновацій, ІТ в Україні, стало одним із ключових двигунів розвитку нашої економіки. Україна дійсно має шанс зайняти правильне місце в топ-10 що стосується індустріальної революції 4.0. Наші айтішники сьогодні підняли цю сферу на великий щабель», - зазначив заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Михайло Тітарчук.  

Новий IT Park складатиметься з 6 офісних будівель класу А, загальною площею 164 000 м², трьох бізнес-центрів, матиме власний готель на 150−200 номерів, та мультифункціональну зону, яку буде відведено для дозвілля. У цій зоні розташують торгівельний та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали, а також освітній кампус.

«Ми провели величезну роботу, яка базувалася на професіоналізмі, знаннях та досвіді, який у нас був. Багато зустрічей все більше і більше давали нам впевненість в тому, що ми можемо це зробити, зреалізувати. Ми зробимо те, чого поки що не зреалізовано в Україні», - девелопер та інвестор Innovation District IT Park, Galereja Centre Володимир Женчак.

На території комплексу планують розмістити сучасні лабораторії, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста.

Вартість будівництва ІТ-парку становить 160 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ