Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові відбувся кубок Галичини з бадмінтону

З 2 до 4 березня 2012 року у спортивному комплексі Національного університету імені Івана Франка відбулися змагання ветеранів та любителів бадмінтону на «Кубок Галичини 2012».Це вже третій міжнародний турнір, який організовує обласна федерація бадмінтону, спортивно-оздоровчий клуб «Бузувіри» при сприянні Львівської політехніки та Франкового університету, які забезпечують учасникам відповідні умови для проживання та змагань, повідомили організатори.

В цьому році участь в Кубку прийняли понад 120 бадмінтоністів із Молдови, Росії та 16 регіонів України. Причому, якщо молдавани традиційно беруть участь у львівському турнірі, то росіяни приїхали вперше і, судячи із їх вражень про організацію та рівень змагань, надалі будуть постійними учасниками.

Цьогорічний турнір також відзначався високим спортивним рівнем учасників. Достатньо відзначити чемпіона Росії 2010 та 2011років майстра спорту Сергія Разувайкіна, учасника чемпіонату Європи серед ветеранів майстра спорту колишнього львів’янина Володимира Пруднікова із Санкт-Петербургу, майстрів спорту Володимира Журухіна із Криму, Олексія Акопова із Донецька, а також львівських майстрів Івана Каратника, Оксану Гречанюк, Любов Ціж та інших.

Що стосується спортивних результатів, то головний приз - Кубок Галичини здобули господарі - львів’яни, які завоювали загалом 26 медалей, в тому числі – 12 золотих. Вагомі здобутки також у представників Молдови (15 медалей), Дніпропетровська (13 медалей), Криму та Черкас (по 10 медалей), Києва (9 медалей) та Росії (7 медалей). Загалом медалістами стали представники 15 команд.

Героєм Турніру став Володимир Журухін, який завоював 4 золоті медалі у вікових категоріях 50+ та 55+. По 4 медалі різного ґатунку здобули також Антоніна Сєрик із Сум та львів’яни Віра Мудра, Оксана Гречанюк і Юрій Рашкевич. Триразовим переможцем став Кирило Ніколаєв із Вінниці, по дві золоті медалі завоювали Тетяна Косміна із Черкас, Анатолій Мігаль із Донецька, Сергій Чемеринський із Дніпропертровська, Іван Кінаш зі Львова, а також вже згадані Володимир Прудніков та Іван Каратник.

Всі учасники змагань відзначили традиційно високий організаційний рівень турніру, гостинність господарів та пообіцяли повернутися в наступному році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ