Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували військових і пластунів з нагоди 110-річчя скаутської організації

У 110 річницю дня першої Пластової присяги на Личаківському цвинтарі у Львові відбулась церемонія урочистого вшанування пам’яті воїнів-захисників України та пластунів, які не зломили своїх присяг. До заходу долучився міський голова Львова Андрій Садовий.

«Минає 110 років з дня першої Пластової присяги. Пластуни задовго наперед планували і уявляли, як відзначатимуть цей день, але вороже військо вкотре зруйнувало мрії і відібрало людські життя. Тому сьогодні вшановуємо пам’ять пластунів, які загинули у боротьбі за Незалежну Україну у складі Української Галицької Армії, Української Повстанської Армії та Збройних Сил України. Вічна пам’ять полеглим Героям», – зазначив мер Львова.

12 квітня у колі дорослих волонтерів організації, представників міста та дружніх Пласту організацій пластуни провели урочистий молебень для вшанування українських воїнів та пластунів, що не зламали своїх присяг на Личаківському цвинтарі у Львові. Церемонію провели поруч монументу пластунам, що не зломили своїх присяг, та засновників Пласту.

Нагадаємо, національна скаутська організація України «Пласт», що з’явилась у Львові, має довгу та сміливу історію, яку щороку вшановує на день першої Пластової присяги.

Пластову присягу на вірність Україні вперше склали 10 юнаків у Львові 12 квітня 1912 року. Традиційно цей день вважають днем народження організації. Зараз Пласт існує у 24 країнах світу та в 108 населених пунктах в України. Цьогоріч Пласт святкує свою 110 річницю.

З часу повномасштабної війни діяльність організації у Львові спрямована на щоденну допомогу Україні та відданість пластовій присязі – бути вірними Богові та Україні, жити за пластовим законом та допомагати іншим. Вже понад місяць осередок діє як Штаб гуманітарної допомоги Пласту у Львові та щоденно відправляє тонни провізії, медикаментів та амуніції військовим та цивільним по всій Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ