Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові запровадять "тактичний урбанізм"

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про процедуру запровадження тимчасових змін до вуличного простору м. Львова.
Ілюстративне фото

Як зазначено в рішенні, з метою випробування проектних рішень, які передбачають зміни у конфігурації існуючих конструктивних елементів на вулицях і громадських просторах на території міста Львова, допускається застосування тимчасових змін до вуличного простоту – так званих заходів “тактичного урбанізму“.

Ціллю впровадження заходів тактичного урбанізму є створення можливості випробовувати ідеї проектних організацій у реальних умовах міського життя з мінімальними затратами коштів та часу.

Це також повинно знизити громадську напругу щодо змін у міському просторі, які сприймаються негативно частиною мешканців. Запровадження тимчасових змін дозволяє знайти слабкі сторони проектних рішень та відкоригувати їх у фінальному проекті.

Тактичний урбанізм також може втілюватися заздалегідь запланованими пофазовими заходами зі зміни існуючого простору протягом визначеного терміну, які намірено передбачатимуть розбіжності початкових етапів з фінальним проектом. Такий підхід покликаний поступово змінити сприйняття існуючого простору користувачами.

Тимчасові зміни до вуличного простору, або тактичний урбанізм – це експеримент з трансформації міського простору, здійснений методом встановлення тимчасових об’єктів чи інших способів позначення змін, визначених замовником, без значних втручань до існуючого благоустрою та інфраструктури, на землях комунальної форми власності. 

Тимчасові зміни до вуличного простору проводяться згідно з ескізом, за виготовлення якого відповідає ініціатор заходів з “тактичного урбанізму“ на цій ділянці.

Після завершення експерименту замовник зобов’язаний демонтувати всі елементи та відновити благоустрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ