Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові завершилась містобудівна блокада

Напередодні «Дія» почала приймати документи на розгляд міського управління архітектури та урбаністики. Про завершення містобудівної блокади повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, — інформує пресслужба ЛМР.
Фото Олена Ляхович

Також усі містобудівні наміри забудовників будуть розглядати публічно.

«На три місяці ця диверсія заблокувала весь процес, коли містобудівний бізнес Львова змушений був зупинитися. Упевнений, львівські забудовники знають, кому дякувати за це.

Технічно ж це сталося через дуже дискусійне рішення суду, яке місто оскаржувало. А коли у цю історію домішалась політика та певні бізнес-інтереси — все це вийшло на якийсь незрозумілий рівень та набрало високого градуса абсурду. Ледь не дійшло до того, що повноваження визначати, які зависокі будинки будувати у Львові, мало не віддали невідомим чиновникам у районній держадміністрації. Роблю висновок – декому ну дуже заважала публічність процесу видавання містобудів. Адже це було привселюдне обговорення в режимі онлайн кожної заявки на засіданнях виконавчого комітету.

Але сьогодні маю для вас дві новини й обидві гарні.

Перша. Містобуди — де-факто єдиний документ, яким визначаються вихідні дані на будівництво і який видають органи місцевого самоврядування. І від сьогодні у Львові їх продовжує видавати міська влада. Як це і передбачає закон. А не хтось десь, у не зрозуміло який спосіб. Уповноваженим органом, нагадаю, за рішенням сесії визначено управління архітектури і урбаністики.

І друга новина – принцип публічності буде збережено. Адже львів’яни мають абсолютно законне право знати — хто, що, де і як будуватиме у їхньому місті. Тому передбачено публічний розгляд усіх містобудівних намірів забудовників на відкритих засіданнях виконавчого комітету», — зазначив Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ