Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зекономити 18 млн грн - через щоденний моніторинг споживання енергоресурсів

У Львові шляхом раціонального використання енергоресурсів упродовж 7 місяців цього року бюджетні освітні установи Галицького району зекономили близько 18 млн грн. Зокрема, йдеться про щоденний моніторинг споживання енергоресурсів. Повідомила на прес-конференції Іванна Гаврилко, начальник відділу енергоменеджменту Львівської міської ради.

Цей пілотний проект, впроваджений  міським відділом енергоменеджементу Львівської міської ради спільно із стартапом uMuni.

«Активна робота над контролем використання енергоресурсів  проводиться ще з 2006 року. До 2014 року це контролювалося один раз в місяць. Ми відгукнулись на пропозицію львівських програмістів, щоб вони розробили зручний інструмент задля подання  показників  у щоденному режимі», – розповіла Іванна Гаврилко, начальник відділу енергоменеджменту ЛМР,

 «Ми обрали цей інструмент саме тому, що винесли моніторинг споживання, скажімо так, за межі нашого кабінету. Завдяки цій програмі тепер використання енергії можу бачити не тільки я, а й  директор школи,  керівник управління освіти  та інші.  Ця програма є доступною через Інтернет, тому усі можуть бути залучені до цього процесу»,– додала Іванна Гаврилко.

«Рік тому відбувався хакатон енергетичної незалежності, який охоплював п’ять міст України, в тому числі і у Львові. Тоді у нас і виникла ідея розробити такий проект. На цей час налічується 370 будівель, які послуговуються цією системою щоденного моніторингу. Ця тема є актуальною не лише для Львова, а й для цілої України», – зазначив Олександр Жавненко, директор з розвитку uMuni.

За словами Іванни Гаврилко, на вихідних у школах можна допускати температуру близьку 15 градусам, а у будні дні її слід збільшувати. Пониження температури на 1 градус дає економії на 6%.

«Навіть якщо одна установа зекономить 1 000 грн на рік, а в нас таких установ 500, то це  буде дуже великий результат»,–  додала начальник відділу енергоменеджменту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ