Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знову "розпочали тестування" електронного квитка

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, сьогодні у Львові розпочався наступний етап тестування електронного квитка.

Варто зазначити, що попередній етап тестування розпочався 13 січня 2022 року. Як повідомляли у Львівській міській раді, на цьому етапі тестуватимуть обладнання та систему загалом, допомагатимуть пільговим категоріям населення адаптуватися до користування персоніфікованими картками «ЛеоКарт», аби в кінцевому результаті кожен міг самостійно валідувати квиток і почувати себе комфортно у громадському транспорті.

Нарешті сьогодні, 5 червня 2023 року, перший тестовий етап завершився і розпочався так званий другий етап тестування.

"В тестовому режимі запровадити оплату через систему електронного квитка на трьох маршрутах: 1а, 3а та 10. На цих маршрутах працює 28 автобусів. Даний етап буде тривати до 30 червня. Власне це тестування та перехід на безготівкову оплату - це є новий виток в роботі транспорту", - зокрема повідомила Ірина Маруняк.

Однак, Ірина Маруняк не змогла надати відповідь коли у Львові повністю буде запущена система електронного квитка.

"Ми плануємо це зробити якнайшвидше", - повідомила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, угоду щодо кредитного фінансування проєкту з впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку було підписано ще 17 листопада 2016 року. Розмір кредиту ЄБРР на впровадження електронного квитка у Львові становить 10 млн євро.

"Ми ще не здали систему. Тому кінцеву вартість я не можу вам назвати. Система, ще не здана в експлуатацію", - повідомив керівник ЛКП "Львівавтодор"  Микола Власюк на питання кінцевої вартості впровадження електронного квитка у Львові.

Микола Власюк зазначив, що з липня буде запроваджено функцію оплати за допомогою студентських Леокарт.

Микола Власюк

"Зараз іде тестовий період. Студентську Леокарт зараз студенти не завалідують, бо її не пропустить система. Студентська Леокарт має баланс на рахунку. На липень ми запровадимо цю функцію", - додав Микола Власюк.

Однак керівник "Львівавтодору" також не зміг назвати термінів повного запровадження електронного квитка у Львові.

Директору департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило додав, що безготівкову оплату запускають для детінізації сфери громадських перевезень.

"Ні для кого не секрет, що до сьогоднішнього дня кошти якими розраховувались пасажири в автобусах, йшли безпосередньо водію і не видавався жоден квиток. Зараз наше завдання відтестувати всі сервіси безготівкової оплати. Ми закликаємо всіх максимально почати користуватись безготівковим розрахунком, а хто оплачує готівкою вимагати квиток у водія", - повідомив Олег Забарило.

Він додав, що зараз запускається найпростіша форма безготівкового розрахунку без долучення всіх інших сервісів.

Директор департаменту міської мобільності також не знає коли у Львові запровадять повністю систему електронного квитка.

"Як тільки ми завершимо тестування і будемо мати розуміння, що операції відбуваються якісно, швидко та безпечно, то одразу перейдемо до наступного етапу", - зазначив Забарило.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ