Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зростуть тарифи на проїзд, найбільше постраждають користувачі електротранспорту

Як повідомив сьогодні під час засідання комісії транспорту і зв'язку ЛМР директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, найближчим часом у Львові "диференціюють" тарифи на проїзд в міському транспорті.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

"З 11 грудня ми плануємо запускати етап безготівкової оплати. Він передбачає можливість у всіх видах міського транспорту розраховуватись з використанням банківських карт, NFC також з використанням Леокарт і залишається готівка", - повідомив Забарило.

Олег Забарило зазначив, що наразі рішення стосовно нових тарифів процедурно не прийняте, але цінова політика на проїзд в львівському транспорті запланована на рівні:

  • 13 гривень при оплаті за допомогою картки Леокарт.
  • 15 гривень за допомогою банківських карток
  • 20 гривень при оплаті готівкою.

Також Олег Забарило повідомив що з 11 грудня перевіряти оплату проїзду та штрафувати за її відсутність будуть у всіх видах громадського транспорту.

Зазначимо, відповідно до рішення Львівської міської ради від 24.10.2023 "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 № 1313" в IV кварталі 2023 року виконком ЛМР повинен встановити  тарифи на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним транспортом на маршрутах загального користування у Львівській міській територіальній громаді.

Плани впровадити пересадковий квиток та різноманітні абонементи відкладені на 2024 рік.

"Думаю, що першому півріччі 20-24 року ми мали б з цим завданням справитись", - повідомив Забарило.

Зазначимо, що у Львові також діє рішення Львівської міської ради "Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській міській територіальній громаді" відповідно до якого встановлено наступні тарифи на довготермінові абонементи для проїзду в громадському транспорті Львова:

  • Абонемент на 30 днів – 420,00 грн.
  • Абонемент на 90 днів – 1200,00 грн.
  • Абонемент на 180 днів – 2200,00 грн.
  • Абонемент на 365 днів – 3650,00 грн.

В рішенні зазначено, що воно набирає чинності з початку функціонування автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування у Львівській міській територіальній громаді.

Як повідомив під час засідання транспортної комісії Олег Забарило, дату 11 грудня можна юридично вважати датою повноцінного запуску автоматизованої системи оплати проїзду у місті Львові.

Також Олег Забарило не зміг повідомити коли у Львові повноцінно запрацює система електронного квитка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ