Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У лютому 2019 року зафіксовано 236 порушень у сфері запобігання корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції в лютому 2019 року встановило 236 порушень законодавства у сфері запобігання корупції. Про це повідомила прес-служба НАЗК.
Звіт НАЗК за лютий 2019 року

Так, Національне агентство склало 167 протоколів про адміністративні правопорушення, затвердило 55 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень, а також направило 16 приписів. З них: 11 приписів внесено з вимогою усунути порушення законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень Закону, 5 приписів – за результатами перевірок державних органів.

Крім цього, у лютому завершено 81 повну перевірку декларацій. За результатами перевірок у 9 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також встановлено ознаки умисного неподання 46 декларацій.

За порушення термінів подання декларацій складено 17 протоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 32 протоколи, 1 протокол – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів.

Також, Національне агентство склало 34 адмінпротоколів за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, 1 протокол – щодо порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, 4 протоколи – за порушення обмежень щодо одержання подарунків, 5 протоколів – за невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства.

За порушення порядку подання звіту політичної партії Національне агентство направило до суду 5 протоколів, за порушення порядку надання або отримання внеску на користь політпартії – 66 протоколів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ