Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Мінкультури обговорили можливості поглиблення співпраці з Португалією

Як повідомили в прес-службі Мінкульту, у міністерстві обговорили можливості поглиблення культурної співпраці між Україною та Португалією. Про це під час скайп-конференції Міністр культури України Євген Нищук поспілкувався з представниками української громадськості у Португалії.

“Нам необхідно враховувати та використовувати усі існуючі технічні можливості для комунікації. – сказав Міністр. 

Португалія – одна з тих країн, де українська спільнота є значною та надзвичайно активною. Переконаний, спільно ми зможемо опрацювати багато оригінальних творчих іде. І така активність сприятиме ще більш тісній співпраці між нашими країнами.”

Зустріч була організована за підтримки посольства України у м. Лісабон. У розмові взяли участь третій секретар Посольства України в Португалії Вікторія Кузнєцова; Голова Спілки українців Португалії (м. Лісабон) Павло Садоха; професор Нового Лісабонського університету, Голова Асоціації «Український Дім» (м. Лісабон) Валентина Василенко; представниця Спільноти української молоді в Португалії (м. Порту) Тетяна Франчук; керівник КОЦ ім. Т.Шевченка (м. Фару) Наталія Дмитрук та інші. 
До розмови також долучилися начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Ірина Страшненко та директор департаменту у справах релігій та національностей Андрій Юраш.

В свою чергу Посол України в Португалії Інна Огнівець зазначила , що українська громада в Португалії, і саме Посольство готове активно долучатися до співпраці. Зокрема, наголосила на необхідності показувати на півдні Європи сучасне українське музичне мистецтво, літературу та живопис, а також велику необхідність, а надто в час підготовки до відзначення 25 річниці Незалежності України, демонструвати документальне кіно про істині сторінки української історії.

Протягом розмови були обговорені питання співпраці між двома країнами, налагодження комунікацій, планування в майбутньому днів культури України в Португалії та цілого ряду мистецьких заходів. Також було піднято питання роботи спільної міжурядової комісії з культурно-гуманітарного співробітництва між країнами у галузі культури освіти науки, мови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ