Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У місцевого самоврядування сьогодні є всі можливості якісно надавати послуги своїм громадянам

У місцевого самоврядування сьогодні є всі можливості якісно надавати послуги своїм громадянам, - прес-служба Мінрегіону України.

Доходи місцевих бюджетів за 9 місяців поточного року зросли на 31 млрд грн. Вперше за історію України доходи місцевих бюджетів склали 50% від загального держбюджету. Фінансова достатність місцевого самоврядування дає йому можливість якісно надавати послуги своїм громадянам.

Про це наголосив під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогодні у деяких органів місцевого самоврядування є спокуса заощадити на житлово-комунальних послугах, які повинні бути надані мешканцям. Ідеться про те, аби пізніше готувати комунальні системи до опалювального сезону і пізніше підключити тепло. Наголошую, що закон зобов’язує вас вчасно подати тепло в оселі українців. За умови зниження температури на вулиці, потрібно включатися, незалежно від того, хочете ви зекономити, чи ні. Хворі діти за рахунок економії – це злочин», — зазначив Геннадій Зубко, звертаючись до представників влади на місцях.

Віце-прем’єр нагадав, що у разі пониження температурного режиму на вулиці протягом трьох діб на рівні 8 градусів, а у приміщенні дитячих і дошкільних закладів – нижче 16 градусів – має бути включене опалення. «ОДА, маючи відповідні повноваження державного контролю, мають моніторити такі ситуації і оперативно реагувати», — підкреслив урядовець.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ